servicii logistica auto
Inmatriculari auto, radieri si servicii conexe.
My workflow
     Contact    
Consultanta & solutii
Prestare servicii
Livrare

Timbrul de mediu si partajul voluntar

O sa va intrebati, poate, ce legatura ar putea sa existe intre cei doi termeni. Ordonanta de urgenta data de Guvernul Romaniei in luna februarie a acestui an ne explica foarte clar: sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autovehiculele dobandite prin partaj. Nu se specifica, insa, despre ce fel de partaj este vorba, astfel incat multi romani au reusit sa inmatriculeze autovehiculul dobandit printr-un simplu act de partaj voluntar, incheiat la orice notar public, fara sa plateasca timbrul de mediu.

Sa va dam un exemplu clar: Dna. Angela Dumitru cumpara un BMW din Germania si il vinde mai departe, printr-un simplu contract de vanzare-cumparare, catre doua persoane, doi frati. Acestia se prezinta la notar si incheie un act de partaj voluntar, adica unul dintre frati cedeaza partea sa in favoarea celuilalt, in asa fel incat masina sa se poata inmatricula fara plata timbrului. Ingenios, la prima vedere! Au profitat romanii pana acum de acest artificiu? Evident ca da.

Dar... Uniunea Naţională a Notarilor Publici din România a recomandat ca notarii să încheie acte de partaj voluntar numai atunci când partajele sunt reale şi nu urmăresc eludarea legii care prevede achitarea timbrului de mediu pentru înmatricularea unui vehicul. Veti primi, probabil, refuzul notarului daca veti incerca acest artificiu, acesta avand obligaţia de a verifica în prealabil întocmirii actelor notariale că solicitarea nu contravine bunelor moravuri şi ordinii de drept. Ramane, totusi, varianta de a va adresa unui avocat. Actul de partaj voluntar - fiind unul sub semnatură privată - se poate încheia şi în faţa unui avocat. Dar, in acest caz, puteti intampina probleme la Serviciul de Inmatriculari pe motiv ca actul prezentat nu este autentic.

Mai mult decat atat, in cazul in care ati evitat plata timbrului de mediu folosindu-va de actul de partaj voluntar iar ulterior veti dori sa vindeti autovehiculul, viitorul proprietar va fi obligat sa plateasca timbrul de mediu atunci cand va inmatricula autovehiculul, ceea ce poate constitui un impediment major in vanzarea acestuia.

Despre noi

Inmatriculari Auto

Peste 8 ani de experienta

Beneficiind de o experienta vasta in domeniul inmatricularilor auto, suntem convinsi ca putem satisface pretentiile celor mai exigenti clienti.

Propunerea noastra

Fara batai de cap! Stim exact ce si cum trebuie sa actionam pentru a rezolva cat mai eficient problema dumneavoastra, fie ca este vorba despre inmatriculari auto, radiere, obtinerea de duplicate ale actelor auto, pachete de servicii adresate firmelor de leasing sau alte cerinte conexe.

Care este pasul urmator?

Foarte simplu: contactati-ne pentru a clarifica cerintele dumneavoastra. Cu siguranta, timpul dumneavoastra valoreaza mai mult decat pretul serviciilor noastre!

Contact

Metode de contact

Telefon: 0741-097354
Email: contact@inmatriculari-auto.eu