servicii logistica auto
Inmatriculari auto, radieri si servicii conexe.
My workflow
     Contact    
Consultanta & solutii
Prestare servicii
Livrare

Informatii privind modalitatea in care puteti verifica plata taxei auto - timbrul de mediu

Ideea principala care reiese din ordonanta de urgenta privind timbrul de mediu este ca toate masinile care nu au platit taxa de prima inmatriculare / taxa de poluare pana la momentul intrarii acesteia in vigoare, vor plati acest timbru de mediu, la momentul transmiterii dreptului de proprietate (adica la vanzarea masinii). Se pune in continuare problema cum demonstram ca am platit aceasta taxa, cine a platit-o, cand a platit-o si mai ales daca i-a fost restituita intre timp platitorului.

Astfel, cumparatorul (respectiv cel care va fi trecut in actele masinii) este cel care solicita eliberarea adeverintei care sa ateste restituirea / nerestituirea taxei pe poluare pentru autovehicule / taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule / taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule / timbrului de mediu pentru autovehicule sau a valorii reziduale a timbrului – se elibereaza de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Nu vanzatorul, nu intermediarul, nu sotul (am intalnit cazuri).

Cumparatorul se adreseaza ANAF-ului care verifica daca pentru masina in cauza a fost platita vreodata taxa de poluare si in cazul in care a fost platita, verifica si daca s-a restituit intre timp platitorului sau nu. In cazul in care nu se gaseste nici o plata a acestei taxe, ANAF solicita cumparatorului o dovada ca aceasta taxa a fost platita (respectiv chitanta de la Trezorerie sau ordinul de plata). Daca platitorul este sigur ca a platit taxa de poluare la momentul inmatricularii, dar nu poate face dovada, atunci acesta se poate adresa Trezoreriei care a incasat contravaloarea acelei taxe, iar aceasta elibereaza o dovada ca aceasta taxa a fost incasata cu chitanta sau cu ordin de plata. Aceasta dovada va fi inmanata cumparatorului, acesta la randul lui prezentand aceasta hartie ANAF-ului.

Daca a fost platita taxa de poluare si nu a fost restituita platitorului, ANAF elibereaza adeverinta care va folosi la Serviciul Inmatriculari. Daca insa taxa de poluare nu a fost platita sau s-a restituit platitorului, atunci cumparatorul trebuie sa plateasca timbrul de mediu.

In cazul in care doriti sa nu pierdeti timpul cu drumurile, cozile si birocratia aferente inmatricularii, compania noastra va poate reprezenta la institutiile statului in vederea finalizarii acestei actiuni. Tot ce aveti de facut este sa ne contactati la 0741-097354 sau contact@inmatriculari-auto.eu.

Despre noi

Inmatriculari Auto

Peste 8 ani de experienta

Beneficiind de o experienta vasta in domeniul inmatricularilor auto, suntem convinsi ca putem satisface pretentiile celor mai exigenti clienti.

Propunerea noastra

Fara batai de cap! Stim exact ce si cum trebuie sa actionam pentru a rezolva cat mai eficient problema dumneavoastra, fie ca este vorba despre inmatriculari auto, radiere, obtinerea de duplicate ale actelor auto, pachete de servicii adresate firmelor de leasing sau alte cerinte conexe.

Care este pasul urmator?

Foarte simplu: contactati-ne pentru a clarifica cerintele dumneavoastra. Cu siguranta, timpul dumneavoastra valoreaza mai mult decat pretul serviciilor noastre!

Contact

Metode de contact

Telefon: 0741-097354
Email: contact@inmatriculari-auto.eu